22 Kasım 2009 Pazar

Asmalimescit Sokaklarinda Dogum Gunu Partileri

Epeydir gece disari cikmiyordum. Oyle eskisi kadar cok da hizli yasamiyorum artik hafta icinin yorgunlugundan ama oldugu kadar..
Cok cok yakin bir arkadasimin biraz gecikmeli dogum gunu icin toplandik 8 kisi bu aksam. Aslinda program dogum gunu sahibinin istegi uzerine Leblon'da yemekti ama birtakim soylentilere gore Leblon'da yemekler hem kucuk porsiyonlarda geliyormus hem de gereksiz pahaliymis. Bunun uzerine ben Lokal'e gitmeyi onerdim. Persembe gunu hemen Lokal'i arayarak bize yer ayirtmalarini sagladim. Ve gittik Lokal'e. Iyi ki de gitmisiz. Ortam, servis, yemekler her sey cok iyiydi. Baya da bir oturduk orada. Yemekler yendi, ickiler icildi, pasta kesildi..

Bu arada Lokal'de cok uygun fiks menuler bulunuyor:
Baslangic
- Combo plate (mozarella pane,kajun tavuk,kıymalı sigara böreği,fırın
patates,şişlik sosis)
- Roka mozarella salata
3 anayemek seçmeli:
- dana yada tavuk şinitzel
- ızagara hellimli köfte
- rokalı fesleğenli penne
Tatli
- mozaik pasta
Icki
- 3 adet yerli içki (rakı,bira,şarap)
Bu sekilde nakitte 50 TL, kredi kartina 55 TL. Ayni menu limitsiz yerli ickiyle olursa 80 TL, limitsiz yabanci ickiyle olursa da 100 TL.
Lokal'den sonra 8 kisilik ekibimiz 5 kisi kaldi. Dogum gunu kizinin sicak sarap istemesi uzerine Parantez'e gittik. Herkes sicak sarap icerken ben bir Parantez klasigi olan Mojito'mu soyledim. Cok sansliydik her an tikabasa dolu olan Parantez'de gider gitmez super bir yer bulduk. Ickilerimiz ve calan turkce yabanci karisik sarkilar esliginde eglencemize devam ettik.

Sonuc olarak hem dogum gunu kizi hem de davetlileri guzel bir gece gecirmis oldu :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Lokal'in kahvaltısı da mutlaka denenmeli. İstanbul, Paris, Oslu gibi çeşitli kahvaltı tabaklarının yanında omlet ya da menemen gibi alternatifler de mevcut. İstanbul tabağı 2 kişiye yetecek büyüklükte: domates, salatalık, 3 çeşit peynir, bal, kaymak, tereyağ, reçel, zeytin, nutella, ince belli çay ve yanında simit. Dilerseniz yanında taze ekmek de servis ediliyor. Bu tabağın yanında bir de taze otlu, peynirli omleti de denemeyi unutmayin derim.

thelivenight dedi ki...

ohh süpermiş en yakın zamanda gidelim o zmn :)

Yorum Gönder